Blog

Nieuwe apps en webapplicaties

21 . 6 . 2015

De voorbije weken werden bij Apps Only diverse projecten gelanceerd: Wellfie - Your Company’s Wellbeing In A Snapshot, Early Pregnancy App, CT Nomenapp, Smartivio, Focus on Medical Imaging.


Wellfie - Your Company’s Wellbeing In A Snapshot is een responsive webapplicatie die Werkgevers een snel totaalbeeld geeft van het werkvermogen in hun onderneming. Werkgevers en hun medewerkers doorlopen online diverse scans, krijgen onmiddellijk aangepaste tips en suggesties om het werkvermogen te verbeteren en de tool genereert gedetailleerde beleidsfeedback en groepsrapporten waarmee de werkgever concreet sterkten en knelpunten op bedrijfsvlak ziet. Met deze visuele rapporten kunnen werkgevers en medewerkers nadien samen aan de slag. Wellfie speelt maximaal in op zeer actuele noden van het bedrijfsleven: zo kunnen ondernemingen o.a. met Wellfie op een kwaliteitsvolle manier voldoen aan de bepaling van CAO 104 over de uitvoering van een werkgelegenheidsplan voor oudere werknemers. Het uiteindelijk doel van het project is om iedereen met goesting aan het werk te houden. Apps Only was verantwoordelijk voor de technische setup/lancering van het platform en de visualisatie van diverse tools in het project. Zo creëerde Apps Only specifiek een nieuwe visualisatie van het Huis van Werkvermogen (Ilmarinen, 2005) dat werkgevers helpt om in rapporten in één oogopslag het niveau van het werkvermogen in hun bedrijf te zien. Het totaalproject is een samenwerkingsinitiatief van Groep Idewe, VKW, Acerta en Apps Only en kadert in een ESF-Innovatie oproep. Voor meer info ga naar Wellfie.be

 

Early Pregnancy App - Het evalueren van vroege zwangerschappen gebeurt vaak door een nieuw echografisch onderzoek te plannen. Deze app laat artsen toe om op eenvoudige wijze de kans op levensvatbaarheid in te schatten zodat de zwangerschap op gepaste wijze verder kan opgevolgd worden. De app bevat daarnaast een algoritme om de uitkomst bij ‘zwangerschappen van onbekende lokatie’ in te schatten op basis van serum hCG- en progesteronmetingen. Dit laat artsen toe om het risico op complicaties in te schatten en verdere opvolging gepast in te schatten. Apps Only was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en lancering van de app. Dit project kadert sterk in de visie van Apps Only dat mobiele apps vooral kunnen bijdragen aan datavisualisatie van projecten in de bedrijfswereld. Het totaalproject is een samenwerkingsinitiatief tussen KU Leuven, UZ Leuven en Imperial Health College Londen -  De app is beschikbaar voor iOS en Android.

 

CT Nomenapp is een mobiele app waarmee zelfstandige verpleegkundigen op de baan in een handomdraai hun ereloon berekenen. Het bedrijf dat de opdracht gaf aan Apps Only was CT Paramedics. De initiële vraag Van CT Paramedics was om een handige aanvulling op de huidige bestaande 'papieren tariefkaart’ te maken. Apps Only was enthousiast om deze app te bouwen omdat het een duidelijke challenge was om met zo weinig mogelijk schermen en zo min mogelijke handelingen een intuïtieve oplossing te bieden aan het opzoeken van erelonen van zelfstandige verpleegkundigen - de app is beschikbaar voor iOS en Android.

 

Smartivio is een digitaal platform dat mensen een handvat wil bieden om een gezonder en gelukkiger leven op te bouwen. Alleen of met de hulp van een coach. Apps Only was verantwoordelijk voor het volledige ‘redesign’ van de proof of concept en werkte nauw samen met Testaankoop om het platform live te zetten. Apps Only was enthousiast om het redesign uit te voeren omdat Testaankoop ons vrij liet om onze eigen Apps Only Workflow toe te passen: we analyseerden intensief de flow van het platform en we creëerden volledige nieuwe wireframes. Vervolgens pakten we de look en feel van het platform aan en creëerden we een nieuw responsive design. Tot slot werkten we nauw samen met de developers van Testaankoop om het platform live te zetten - Voor meer info ga naar smartivio.be

 

Focus on Medical Imaging Website en Mobiele App - FMI promoot het goede gebruik van medische beeldvormingstechnieken en publiceert hiervoor kwartaalsgewijs een gratis magazine. Apps Only was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een website waarop: algemene informatie wordt vertstrekt over het goede gebruik van medische beeldvormingstechieken, events en campagnes in een handig overzicht worden gepromoot, duidelijk wordt toegelicht wie FMI is en waar de organisatie voor staat, magazines vlot gelezen en gedownload kunnen worden. Naast de ontwikkeling van de website was Apps Only ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een mobiele app waarmee gebruikers alle magazines snel en makkelijk kunnen lezen op hun tablet. Na het downloaden van de app blijven gebruikers ook makkelijk op de hoogte wanneer er precies een nieuw magazine verschijnt. De website en app zijn op de eerste plaats bestemd voor het volledige medische korps en alle betrokken beroepsbeoefenaars - Voor meer info ga naar focusonmedicalimaging.be - de app is nu beschikbaar voor Android en iOS.

Het Apps Only Team